Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанасов: Изборът на подуправителите на БНБ ерозира общественото доверие към управлението

Зеленогорски: В парламента витаят слухове, че и тримата подуправители са хора на ДПС

Снимка: БГНЕС

От Реформаторския блок (РБ) коментираха, че изборът на подуправителите на Българската народна банка няма да се отрази на стабилността на правителството, но това е лошо послание за обществото. Те акцентираха на общото гласуване на ГЕРБ и ДПС по важни теми.

Ген. Атанас Атанасов от РБ не подложи под съмнение стабилността на коалиционното правителство след днешното гласуване за подуправителите, но ясно заяви:

Няма да бъде разклатено правителството от това, което се случи, но това ерозира общественото доверие към днешното управление изобщо. Това е нашето голямо притеснение, защото в крайна сметка ние носим отговорност за това управление, а в същия момент се взимат решения, на които се противопоставяме остро. 

Найден ЗеленогорскиРеформаторите изразиха притеснението си и от факта, че с гласовете на ДПС по различни важни теми, ДПС продължава да е силен фактор в политическия живот на страната.

Съпредседателят Найден Зеленогорски добави:

Не сме притеснени само ние, притеснено е и българското общество. В кулоарите на парламента витаят слухове, че и тримата подуправители са хора на ДПС - аз силно се притеснявам от това. Надявам се, че и колегите от ГЕРБ се притесняват. Видяхте, че дори и в тяхната група имаше един, който гласува "против". Това беше Методи Андреев.

Според Зеленогорски подуправителите е трябвало с достойнство да си подадат оставката.

Да чуят всичко, което казаха колегите народни представители за тяхното безхаберие! Нима колегите от БНБ смятат, че българското общество ще ги подкрепи в това тяхно решение?!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени