Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото ръководство на БКС: Не носим отговорност за Обиколката на България

Евгени Димитров
Снимка: БГНЕС

Новоизбраното ръководство на Българския колоездачен съюз не носи отговорност за тазгодишната Обиколка на България. Това обяви на пресконференция новоизбраният председател Евгени Димитров.

Регистрацията на новото ръководство се бави. Имаме спечелено дело и сме убедени, че истината ще излезе наяве. Притеснява ни липсата на финансов контрол на настоящото ръководство. Ние искаме ревизия и това предизвиква подаването на жалби, което бави регистрацията, добави Димитров.

Вероятно тази година Обиколката на България ще започне на 30 август и ще продължи до 3 септември. Министерството на младежта и спорта е предоставило 250 хиляди лева за провеждане на надпреварата, съобщиха от новото ръководство на БКС.

Директорът на Обиколката ще бъде от Босна и Херцеговина, а съдиите - от Сърбия.

Ние не сме разговаряли да участваме в Обиколката, а съдиите ще бъдат от чужбина. Не отказваме да съдийстваме, но никой не е разговарял с нас, каза Веселин Михайлов, председател на съдийската колегия и дългогодишен директор на надпреварата.

Тази обиколка е един национален символ. Ние чакаме от съда да се произнесат. Настоящото ръководство работят като партизани и ятаци. Петър Бончев съм го канил 15 пъти на работна среща. Заявявам, че ние нямаме нищо общо към днешна дата с Обиколката на България и не носим никаква отговорност, добави Димитров.

По време на пресконференцията Камен Станчев, един от най-успешните български треньори по колоездене и коментатор за "Евроспорт", заяви, че неофициално се говори, че в българското колоездене има две положителни допинг проби. Имената на състезателите все още не са обявени.

От новоизбраното ръководство на БКС обявиха, че през декември миналата година министър Красен Кралев е разпоредил проверка на БКС, както и на още няколко спортни федерации.

Част от изказването на Евгени Димитров може да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна