Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селектират състезатели за националните отбори на ДП по плажен хандбал в Албена

Определяне на шампиони в различните възрастови групи и отсеяване на най-качествените състезатели за изграждането на национални отбори за юноши и девойки – това са целите на Държавното първенство по плажен хандбал в Албена. Гости от Световната федерация ще изготвят списък с разширен състав за състезателите, които могат да помогна на представителните ни тимове.

Тези отбори трябва да участват на Европейското първенство по плажен хандбал за младежи и девойки догодина, където при добро представяне да се спечелят квоти за Световното първенство през 2017 г. Голямата цел е класиране за Младежките олимпийски игри през 2018 година в Буенос Айрес (Аржентина).

Така тази възраст ще бъде в един състав на три големи първенства и могат да се чакат успехи, обясни Марияна Стаматова - отговорник на плажния хандбал към Българската федерация по хандбал.

 В дните до неделя над 40 отбора излизат в битките за разпределение на медалите. Днес на двете игрища на централния плаж в Албена сили премериха юношите и девойките, а от утре стартират и срещите при мъжете жените.

Турнирът беше официално открит от председателя на Българска федерация по хандбал Росица Бакърджиева и спортния директор на курортния комплекс Руслан Йорданов.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна