Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на моста на "Захарна фабрика" тече в срок, ще струва 3,5 млн. лева

| обновено на 31.07.15 в 11:09
Снимка: Столична община

Заместник-кметът на столицата Любомир Христов провери изпълнението на строителните дейности на моста в кв. „Захарна фабрика” и участъка от бул. ”Сливница” между бул. „Константин Величков“ и бул. „Петър Дертлиев“.

Стойността на ремонта e малко под 6 млн. лв.

Христов уточни, че само ремонтът на моста струва 3,5 млн. лв. „Една значителна част от бюджета на този проект всъщност е именно необходимостта на практика основно да се ремонтира този мост, включително с повдигане на част от конструкцията и подмяна на лагери“, заяви той и посочи, че това е много сериозно инженерно решение, което трябва да се изпълни.

„Както повечето големи мостове в София и на този, за съжаление, не е правен основен ремонт от построяването му с изключение на частично изкърпване на настилката, което очевидно не върши работа“, обясни Христов. Той припомни, че през пролетта имаше няколко случая на падащи отломки на това съоръжение. „Очевидно състоянието му е доста тежко и е изключително наложително беше да се започне и да се изпълни ремонта“, допълни още зам.-кметът на Столичната община.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна