Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Токът скара премиера и бизнеса – водещо заглавие за "Труд". Повод за задочната караница станаха предупрежденията на бизнеса, че скъпият ток ще повиши цените в магазините. На свой ред премиерът пита дали са паднали цените, когато електроенергията е била по-евтина. По темата, "Стандарт" допълва, че заради по-скъпия ток, ще плащаме повече за хляб и тестени изделия. 
Спецзвено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС ще следи енергетиката, съобщава "Новинар". Проверките ще обхванат най-вече Българския енергиен холдинг. Една от задачите на новото звено ще бъде да следи движението на фактурите.  
В интервю за "24 часа" председателят на КЕВР Иван Иванов казва, че регулаторът няма да допусне далавера с ВЕИ-тата, които ще произвеждат ток от оборски тор. "През септември ще се произнесем с рестриктивно решение по тези проекти", казва Иванов. По думите му, през последните 2 години не се е виждал с премиера Борисов и няма как да се влияе от него за решенията в енергийния регулатор.
1000 бандити са избягали от съдебна отговорност и в момента се издирват както у нас, така и в чужбина, по подобие на Братя Галеви – тема на "Телеграф". Изданието цитира данни на Главна дирекция Национална полиция, според които други 7500 души са издирвани като свидетели и не се явяват на дела.
Крадци се представят за пощальони и полицаи, предупреждава "Монитор". Целта на апашите е да разберат кога набелязано от тях жилище ще остане празно за по-дълго време, като за целта често разпитват съседи. Крадците нападат обикновено между 3 и 5 ч. сутринта или малко след 9, когато повечето хора вече са на работа. 
Българи на евтин плаж в Румъния – пише "Стандарт". Едно от нещата, които привлича нашенеца, е фактът, че в северната съседка не се плаща за чадър и шезлонг. У нас пък се отчита ръст на ирански туристи, които предпочитат северното ни Черноморие. Всяка седмица на летище Варна пристигат по 4 чартърни полета от Иран.
Продават орден "Стара планина" в интернет за 1500 долара – публикация на "Земя". По традиция, отличието се връчва от президента за заслуги за страната. Находчиви търговци по пазарите пък продават различни руски и наши ордени на цени между 10 и 40 лв.
Една пета от българите живеят в културно гето, информира "СЕГА". Според изследване на "Алфа Рисърч", едва 3% от хората четат книги в училищните и университетските библиотеки. 5% от нашенците пък никога не са чели книга, допълва изданието. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна