Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участъкът Белокопитово – Каспичан от АМ "Хемус" официално беше открит

Снимка: БГНЕС

Официално беше открит петкилометровият участък Белокопитово - Каспичан от автомагистрала "Хемус", както и най-големият пътен възел в Североизточна България.

Стойността на реконструкцията на пътя е близо 66 милиона лева, като на откриването присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Министър Павлова подчерта, че пътният възел е много важен. Отсечката е с разгърната площ от над 10 километра, а скоро предстои търг за следващите 60 километра от Ябланица до Ловеч.

Премиерът поясни, че близо 66-те милиона лева са спестени от пресичането на контрабандните канали, както и посочи, че вече е разговарял с Жан-Клод Юнкер спестените средства от изграждането на автомагистрала "Струма" да бъдат прехвърлени за "Хемус".

До края на този мандат ще довършим половината от "Хемус", заяви Борисов.

По повод заявеното намерение за протест от страна на бизнеса заради увеличената цена на тока, Бойко Борисов допълни, че протестите са демократичен акт. За него е важно, че за битовите потребители цената остава същата и отново риторично попита защо не е имало протести на бизнеса по повод "Цанков камък", "Белене" и други провалени проекти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна