Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на България: Не очаквахме такъв резултат в Тбилиси

Драган Иванов
Снимка: Sportal.bg

Юношеският ни национален отбор по волейбол спечели сребърен медал от Европейския олимпийски фестивал в Грузия, но няма време за почивка.

Тимът на Драган Иванов продължава подготовката за предстоящото Световно първенство в Аржентина. Треньорът на България заяви, че е повече от доволен от представянето на тима си в Тбилиси и се надява играчите му да повторят успеха и на Световното.


Няма как да не бъда доволен. Постигнахме този резултат с много добра игра. Постигнахме повече от очакваното на този турнир. Победата над Русия (3:1 гейма) ни позволи да си повярваме и да сме много по-уверени в собствените си сили, заяви Драган Иванов.

Срещу Полша не ни достигна много, не е малко. Политиката за волейбол в Полша е различна. За съжаление, допирни точки с тях нямаме. В Европа те категорично са №1. След две седмици ще ви кажа какво ще бъде в световен мащаб.

Очаквам на Световното да играем по същия начин и се надявам, че това ще стигне да достигнем едно добро класиране. Аз имам своите амбиции за това първенство, но нека да ги караме етап по етап. За да видим докъде можем да стигнем. Там отново ще играем с Полша, но аз лично предпочитам да играем със силни съперници, каза още треньорът на България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна