Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Терасирането на Алепу е незаконно

Никой няма право да взема такса за достъп до плажа

Снимка: БГНЕС

Подготвя се незаконното застрояване на "блатата" над плажа Алепу край Созопол. Това заяви в Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаВ разгара на сезона е направено незаконно терасиране на свлачището над плажа. 

Направено е незаконно терасиране. Няма никакви документи за него. Няма разрешение от "Геозащита"- Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще даде указания на община Созопол за укрепване на свлачището, заяви министър Павлова.

Проверка на регионалното министерство е показала и изключително голям брой нарушения при концесиите на плажовете у нас.  
 

Следим дали се спазват условията при плажовете, които са отдадени на концесия или под наем. Правим проверка на това дали свободната площ е налична и дали е равностойна на тази, която е с чадъри и шезлонги. Над 20 плажа не отговарят на тези изисквания, каза още Лиляна Павлова. 

Втората проверка е за преместваемите обекти, търговските обекти и заведенията. Тя е констатирала над 40 плажа, които не отговарят на изискванията.

Искам да кажа на всички плажуващи по Българското Черноморие, че никой няма право да взема такса за достъп до плажа, подчерта министър Павлова и посъветва туристите: Ако някой получи билет, който не е стандартният билет на Министерството на финансите, да сигнализира.

Лиляна Павлова каза още, че са отменени всички разрешения за строеж на къмпинг "Юг" не само на къмпинга, но и на хотела, който е там, независимо че в момента в него има туристи, както и на ресторанта до него. Те са незаконни, каза тя и акцентира, че те ще трябва да бъдат премахнати.

Трябва и на къмпинг "Юг", и на къмпинг "Корал" да се преустанови всяка възможност за строителство, заяви Павлова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна