Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш зам.-кмет от екипа на покойната Росица Янакиева е кандидатът на АБВ за кмет на Перник

Петър Първанов влиза в кметската надпревара с амбицията да даде нова, модерна визия на родния си град. За да представи лично кандидатурата му в Перник бе зам.-председателят на партията и вицепремиер Ивайло Калфин.

Петър Първанов е млад, енергичен и амбициозен човек, който има желанието, опита и потенциала да бъде един успешен градоначалник, каза Калфин. Кандидатът за кмет на АБВ е роден и живее в Перник. Той е 39-годишен, с успешен бизнес главно в сферата на строителството. Семеен е с две деца. „Кандидатирам се заради ангажиментът, който поех пред Росица Янакиева. В последния разговор, който имах с нея, тя настоя да се кандидатирам за кмет. Освен това ми омръзна да се сблъсквам с бюрокрацията в общината”, каза Първанов.

Досега АБВ има утвърдени кандидатури за кметове в общо 11 населени места в общините Перник и Трън, съобщи депутатът Лъчезар Никифоров. В община Трън кандидатът за кмет на АБВ е Олег Тодоров. Той е роден през 1983 година, завършил е „Публична администрация” и е бил зам.-кмет в Трън в периода 2007-2009 година. Олег Тодоров не е член на АБВ, но е издигнат от нас, каза Никифоров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени