Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва 18-ият Международен джаз фестивал в Банско

Снимка: БГНЕС

Днес е официалното откриване на 18-ия Международен джаз фестивал в Банско. Тазгодишното издание ще продължи от 8-ми до 13-ти август.

Традиционно в дните на фестивала на сцената на централния градски площад "Никола Вапцаров" своята едночасова програма представят световно известни музиканти от цял свят. Днес публиката ще аплодира Васил Петров и Биг бенд Благоевград, а на финала ще участват Мънго Джери блус бенд, които в своя концерт ще изпълнят любимия на няколко поколения хит In the summertime. В рамките на фестивала за първи път у нас ще гостува италианският певец и композитор РОН, носител на Голямата награда от Сан Ремо от 1996 г. Йълдъз Ибрахимова пристига заедно с  биг бенда на турските военни сили„Орлите на джаза” . Финалната точка в 18-тото издание на джаз фестивала в Банско ще постави британската група Инкогнито със своя неподражаем микс от джаз, соло, фънк и RnB. Създателят и директор на джаз фестивала д-р Емил Георгиев каза:

Нашят фестивал доби онази известност, към която ние се стремяхме толкова години. Все пак 18 години от моя живот са преминали в този фестивал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна