Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер помага в гасенето на пожара край Драгоман

| обновено на 10.08.15 в 21:11
Снимка: БГНЕС

Огромен горски пожар е обхванал 80-годишна иглолистна гора в местността Гребена край Брезник.

В същото време вече втори ден горят сухи треви и иглолистна гора на повече от 10 декара над танковия полигон до Сливница. Към мястото е изпратен и военен хеликоптер Ми-17.

И на двете места терените са скални и стръмни, което затруднява екипите.

Общо в гасенето на двете огнени стихии са се включили най-малко 55 служители на Югозападното държавно горско предприятие, противопожарни и специализирани автомобили.

В момента по-сериозни пожари, които горят, са в района на Сливница. На мястото на пожара към настоящия момент се включи с гасителни действия хеликоптерът на военно-въздушните сили. Заедно с това са предислоцирани сили и средства допълнително от София-град. Заедно с нашите служители на мястото на пожара гасят военнослужещи - около 42-ма човека, от местното население 15 човека и от горското стопанство около 10 човека. Горят около 300 декара храсти основно и треволяци, на някои места са саморасли дървета. Към настоящия момент категорично няма никаква опасност за населението. Другият пожар, който е действащ към момента, е в района на област Перник, до Брезник. Горят около 130 декара гори, като пожарът е низов. Гасителните действия се осъществяват от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник, които извършват пожарогасенето и се очаква всеки момент да се локалириза пожарът, каза за "Хоризонт" старши комисар Красимир Шотаров директор на Дирекция "Оперативни дейности" към Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна