Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа АГ-болница „Света София“ се обновява

Първа АГ болница "Света София"
Снимка: Архив
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова  провери ремонта на Първа АГ-болница "Света София", където са обновени отделението по анестезиология и интензивно лечение, операционните и фоайето. Направеният ремонт и купеното оборудване са за 445 хил. лв  Дейностите са съфинансирани от Фонда за устойчиво градско развитие на София по инициатива на JESSICA.

Фандъкова подчерта, че когато една болница се управлява добре, тя има добри медицински и финансови резултати. „Миналата година АГ-болницата завърши на оперативна печалба, което означава, че с идването на д-р Иван Костов като изпълнителен директор, нещата се постегнаха и болницата започна да се справя“, заяви тя.

Оттук нататък предстои да се ремонтира цялото стълбище на болницата с отделението по рискова бременност, допълни д-р Иван Костов.

„Ние никога не сме искали печалби от болниците, защото всички средства, които съответното лечебно заведение изкарва, ги реинвестира в ремонт, ново оборудване или в стимулиране на лекарите, което е много важно. От болниците и от ръководствата им се очаква добра медицинска грижа за всички граждани в София в добри условия, за които общината помага“, посочи още кметът на Столичната община.

Фандъкова уточни, че не се предвижда сливане на общински болници. Те работят в добра координация. Остава тежко финансовото състояние на Пета градска болница, но дълговете са наследени, а Столичната община се опитва да помага при справянето с проблема.

Чуйте и репортажа на Ана Попова от проверката в Първа АГ болница "Света София".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна