Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от НБУ ще ходят на стаж в НДК

проф. Антони Славински и Мирослав Боршош
Снимка: БГНЕС

Студенти от Нов български университет вече ще могат да стажуват в Националния дворец на културата. Председателят на настоятелството на висшето училище проф. Антони Славински и директорът на НДК Мирослав Боршош подписаха днес меморандум за сътрудничество. Стажът на студентите ще е с продължителност до три месеца, като те на практика ще имат сцена за изява, каза Боршош:
Искаме да научим всеки, който от тук нататък ще се занимава с управлението на процесите в културата, на икономиката, свързана с културата, да знае как трябва да се работи с най-големите артисти в световен мащаб и в същото време да знае каква е и цената на едно малко билетче, как може да го продаде, да мине през нашите отдели, които са свързани с PR, маркетинга, рекламата през нашия продуцентски център и наистина да получим една качествена и наистина адекватна практическа основа.

Ето какво каза при подписването проф. Славински : 
Да даваме възможност на нашите студенти да се изявяват, също така и преподавателите и разбира се, затова търсим най-подходящите места, пространството е достатъчно голямо и инициативите са много, така че за тях ще има и интересна работа тук.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна