Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани недоволстват от планове за строеж пред Морската градина в Бургас

Осемнайсететажна жилищна сграда ще бъде построена пред входа на Морската градина в Бургас, на мястото на паркинга до „Флората“. Това предвижда работен устройствен план, според който общината е издала заповед за частично изменение на застроително-регулационния план. Възмутени жители от съседните на бъдещия строеж блокове се срещнаха днес с главния архитект на общината Веселина Илиева и юрисконслута Златина Георгиева.

Строителството на 18-етажна сграда на метри от морето и морската градина е обществен проблем, а хората от комплекс „Лазур“ изказаха възмущението си от факта, че община Бургас до момента не е информирала жителите на града. Сградата ще бъде построена върху 1911 квадратни метра площ.

Пет декара терен, в най-скъпия бургаски квартал „Лазур“ са възстановени като частна собственост на семейство Гугучкови след 17 години съдебни дела. Общината е била длъжна да осигури на частните собственици парцел за комплексно жилищно строителство, каза главният архитект Веселина Илиева:

Към момента няма внесени проекти, няма издавано разрешение за строеж. Тя е така показана в работния устройствен план - като терасовидна сграда...високо застрояване, с нормативни отстъпи и отстояния до сгради през улиците.

"Ще обжалваме в Административния съд заповедта за промяна на застроително-регулационния план", категорични бяха жители на комплекс "Лазур".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна