Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тинко Банабаков най-малко с бронзов медал от Европейското първенство в Самоков

Тинко Банабаков /в червен екип/ вече е с медал от европейското първенство в Самоков
Снимка: БГНЕС

Тинко Банабаков си осигури най-малкото бронзов медал от Европейското първенство по бокс за мъже в Самоков, след като спечели четвъртфиналната си среща.

В категория до 49 кг българинът победи по точки Кирил Сериков от Естония с единодушното решение на съдиите - 3:0 (30:26, 30:25, 30:26), и по този начин се класира за Световното първенство в Доха през октомври, за което ще заминат първите 6 от всяка от 10-те категории от еврошампионата.

21-годишният търновец започна добре срещата и взе надмощие над съперника си още в първия рунд. Сериков пък получи рано аркада и на няколо пъти се налага намесата на лекарите на ринга, за да спрат кървеното. Това обаче не попречи на естонеца да поизравни играта през втората част и дори да помисли за нещо повече. Банабаков обаче не позволи обрат в развоя и дори се възползва от официалното предупреждение на съперника си за нечиста игра.

На полуфиналите той ще боксира срещу водача в схемата Василий Егоров от Русия, който спечели категорично мача си със Самуел Кармона Ередиа от Испания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна