Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европроект за намиране на алтернативна реализация на трудовия пазар събра младежи от 5 страни

Снимка: БГНЕС

35 младежи от България, Грузия, Италия, Румъния и Азербайджан са в Благоевград в рамките на проект "Изкуство и култура – път към успеха", който се реализира от Общинския младежки дом.

Участниците в младежкия обмен посетиха днес община Благоевград, където бяха приветствани от Зорница Кралева, заместник-кмет по европейските проекти и програми.

Проектът предлага нов подход по проблема за намиране на работа на младите хора в неравностойно положение и чрез развиване на талантите в областта на изкуството и занаятите. Проблемът, върху който е фокусиран проектът, е от изключително значение за нашата община, тъй като справянето с младежката безработица в ЕС е една от целите на програмния период 2014-2020.

Младежи в неравностойно положение и такива без работа са целевата група на проекта, а основната му цел е всеки от тях да развие своя потенциал в сферата на изкуството и да намери алтернативни възможности за реализация на пазара на труда. Младите хора се запознаха с българските занаяти и се включиха в работата на различни артателиета в Младежкия дом в Благоевград. Предстои в петък, на специално организиран панаир на изкуствата, те да представят сътвореното от тях.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна