Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност от взрив заради катастрофата на цистерна на виадукта на магистрала Хемус

Снимка: БГНЕС

Заради катастрофата на цистерна на виадукта на магистрала Хемус няма опасност от взрив. Спасители и пожарникари успяха да спасят шофьора на цистерната, който близо 3 часа беше в безпомощно състояние в кабината на тежкотоварното превозно средство.
Районът е обезопасен, предстои със специализирана техника цистерната да бъде изтеглена.

Kомисар Тошко Бързилов, началник на отдел Национален оперативен център в "Пожарна безопасност и защита на населението" поясни:

Цистерната беше празна. По време на катастрофата, водачът от посока София към Ботевград се движи, преминава през мантинелата и увисва над виадукт с голяма височина. В продължение на три часа се проведе спасителна операция по изваждане на водача. Благодарение на действията на служителите на Пожарна безопасност своевременно той беше издавен и сега е транспортиран до болницата. Провежда се и операция по обезопасяване на автомобила и освобождаване на пътното платно.

Четири автомобила - два пожарни, един спасителен, един химически и влекач, с 15 души екип от спасители и пожарникари от Ботевград, Елин Пелин и София участват в спасителната операция.

Движението в двете посоки по магистралата е органичено.

Пътуващите в посока Варна могат да използват обходния маршрут София-Нови Искър-Своге-Ребърково, а в посока София - Ботевград-Ребърково-Своге-Нови Искър-София.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна