Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" победи "Монтана" и излезе трети

Снимка: www.levski.bg

С голове след почивката на младия Божидар Краев отборът на "Левски" победи "Монтана" с 2:0 у дома в среща от петия кръг на "А" футболната група. Това е втори пореден успех за софийския тим, който се изкачва на трето място в класирането с 8 точки.

Гостите започнаха по-активно двубоя и в седмата минута далечен удар на Георги Ангелов се отби в напречната греда на вратата на столичани. Четвърт час по-късно грешка в защитата на домакините позволи на Атанас Илиев да бие по диагонала, но топката срещна страничната греда.

В 37-ата минута Борислав Цонев шутира силно от пряк свободен удар, но вратарят Христо Иванов хвана топката. В края на полувремето "сините" имаха две отлични възможности да поведат в резултата. Четири минути преди почивката Джереми де Ноойер центрира отляво към Атанас Курдов, но направилият дебют за "Левски" нападател от съвсем близка дистанция стреля в аут.

В 44-ата минута Георги Костадинов остана на добра позиция за удар в наказателното поле на гостите, но би в ръцете на Христо Иванов. В 58-ата минута Джереми де Ноойер подаде към Божидар Краев вдясно, и младият футболист с нисък удар по диагонала вкара за 1:0.

Десет минути след това Атанас Курдов овладя на дъгата пред наказателното и технично пусна в коридор към Краев, който овладя зад защитата и вкара в долния ляв ъгъл за 2:0 в полза на "сините", които записаха първата си домакинска победа за сезона. Треньорът на домакините Стойчо Стоев гледа двубоя от трибуните заради наказание.

В 81-ата минута влезлият като резерва Здравко Лазаров центрира от корнер, Иван Михов надскочи Аймен Белаид и с глава нацели напречната греда на вратата, пазена от Боян Йоргачевич.

В добавеното време резервата Денис Махмудов беше изведен на голова позиция зад защитата на гостите, но ударът му по диагонола беше неточен. След това поражение "Монтана" има 5 точки и заема шесто място в класирането.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна