Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по безопасност на движението в Ловеч заседава заради зачестилите инциденти

Снимка: БГНЕС

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев свиква днес общинската комисия по безопасност на движението заради зачестилите пътни инциденти с тежки последици. Той посочи, че проблемите, свързани с пътно-транспортни произшествия в Ловеч през последната година, са станали изключително сериозни.

Имаме няколко смъртни случая, случаи на трайна инвалидност на млади хора. Тази ситуация ни безпокои. Явно е, че положението става нетърпимо.

Според кмета с решаването на проблема с незаконните автомобилни гонки трябва да се ангажират всички институции:

Бих се радвал и гражданите да подават временно информация там, където има гонки. За тези гонки се говори в заведенията, говори се между хората, но не се получава своевременна информация. Това нещо трябва да се ограничи в максимална степен. Моят апел е и родителите да бъдат активни и да участват заедно с нас в този процес. Трябва да проявим активност и към промяна на нормативната база.

В понеделник трябва да стане ясно и дали прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" на 20-годишния шофьор, който прегази с автомобила си 10-годишното момиченце в четвъртък вечерта. В момента той е в ареста със 72-часова мярка за задържане.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна