Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов: Отношенията между България и Русия не би трябвало да са зависими от конюнктурата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов приветства на брифинг на партията си изказаното преди дни от руския президент Владимир Путин, че Русия не е скъсала с България, въпреки развоя на събитията с "Южен поток".  Енергетиката е важна за дългосрочните отношения между двете страни, смята Първанов и коментира, че е възможно рестартиране  на проекта "Южен поток":

Отношенията между България и Русия не би трябвало да са зависими от конюнктурата. Енергетиката без съмнение е една такава задача. Аз мисля, че в казаното от президента Путин могат да се открият възможности не само за де стартиране на отношенията между България и Русия по енергийните проекти, но и за едно затопляне, едно сваляне на напрежението, във всеки случаи, между Европа и Русия. Тук бих подчертал, че българската страна може да бъде активен фактор, и в едната, и в другата посока.

Георги Първанов поиска и създаването на специална анкетна комисия в парламента  за това какви пари са харчени от българска страна и кой се е облагодетелствал от "Южен поток", като предложи тази комисия да бъде оглавена от представител на Реформаторския блок.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна