Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Складираният асфалт до стената на Панчаревското езеро ще бъде насипан по улиците на вилните зони

Снимка: БГНЕС

По слушателски сигнал проверка на "Хоризонт" на място показа, че в района на село Герман няма нерегламентирано сметище до стената на Панчаревското езеро.

Теренът до стената на езерото в края на селото, където е складиран  фрезования асфалт, е общински.

Според Димитър Сечанов, кмет на район "Панчарево", няма основание за притеснение от насипания асфалт:

Този фрезован асфалт ние сме го поискали от ремонтите, които се извършват в столицата по основните булеварди. Съгласувано е със Столична община и по искане на кмета на Герман го използваме за насипване по пътищата във вилните зони.

Защото те са неасфалтирани, в лошо състояние и кални. По искане на хората е, не пречим на никой това не е опасен отпадъчен материал, допълни Сечанов.

Кметът на Герман Божидар Зашев потвърди, че има уговорка с местна фирма за преасфалтирането на улиците и използването на складирания фрезован асфалт:

Разбрал съм се с една местна фирма, която ще помогне да го направим. От понеделник започваме полека да работим – ще насипем две улици във вилната зона

За изсипан фрезован асфалт алармираха три екоорганизации, според които се беше образувало незаконно сметище до стената на Панчаревското езеро в района на село Герман. 

По случая беше сезирано и Министерството на околната среда и водите. Твърденията на природозащитниците бяха, че става въпрос за незаконно депо на Пътната агенция, откъдето категорично отрекоха информацията. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна