Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изключително интензивен е трафикът през ГКПП "Капитан Андреево"

Снимка: архив

Изключително интензивен е трафикът през граничния пункт Капъкуле на турско-българската граница, тъй като започна завръщането от ваканцията в Турция към европейските държави на така наречените  гурбетчии. Маршрутът им минава през България. Според турските митнически власти, опашката на Капъкуле през нощта е била около 6 км . За пореден път, в изявления пред турските медии, пътниците обвиняват българските служители на пункта Капитан Андреево, защото работели само на две гишета и това забавяло преминаването.

Движението на транзитно преминаващите превозни средства по пътя Габрово-Шипка-Казанлък ще бъде ограничено заради националното честване на Шипченската епопея. Ограничението е за времето от 10 до 22 часа. Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани към Габрово през селата Поповци и Донино, обходния път на град Трявна - село Белица - село Вонеща вода - Прохода на Републиката и обратно. През прохода Шипка ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости на събитието, както и организираният междуградски автотранспорт.  Транзитният трафик ще бъде пренасочван през Прохода на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България отклонението е от Русе и Велико Търново през Дебелец - Прохода на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас.

За пътуващите от Южна към Северна България обиколният маршрут е през Гурково - Прохода на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.
 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна