Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Дънекова отпадна на 3000 метра стипълчейз на Световното

Силвия Дънекова
Снимка: bgatletic

Силвия Дънекова отпадна в сериите на 3000 метра стипълчейз на Световното първенство по лека атлетика в Пекин. Българката избяга остана 12-та в пресявката си с време 9:46,31 мин., което се оказаха недостатъчно за класиране на финала. Първи резултат даде тунизийската Хабиба Гриби - 9:24.38 мин. 

Надявам се, че не подготовката и не възможностите ми не достигнаха за място на полуфинала, а аклиматизацията. Аз определено доста я подценявах, мислих си, че не е чак толкова страшна и едни 6 дни са ми достатъчни. Но наистина не са. В България си говорехме, че за всички условията са еднакви, но не е точно така, защото 98% от моите конкурентки са били тук поне 2 седмици - кой в Япония, кой в Корея, кой в някои от провинциите в Китай. Аз дойдох твърдо късно в базовия лагер. Сега животът ми ще бъде подчинен изцяло на Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. Този път смятам да направя всичко възможно да бъда в Рио минимум две седмици, каза пред БНР Дънекова след състезанието. 

Днешният трети ден от първенството ще има сериозно българско участие. Голямата ни надежда за медал Габриела Петрова ще скача на финала в тройния скок от 14 часа и 30 минути българско време. Малко след това - минути преди 15 часа е полуфиналът в спринта на 100 метра при жените, където ще бяга Ивет Лалова-Колио. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна