Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни с три медала от Световната купа по художествена гимнастика в Казан

Ансамбълът ни с три медала от Световната купа в Казан
Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни спечели един сребърен и два бронзови медала на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Казан (Русия). Българките изиграха много силно композицията си на пет ленти и спечелиха сребърно отличие с оценка от 17,700 точки. Във финала на два обръча и три чифта бухалки българките също се представиха изключтелно и се наредиха трети със същия резултат - 17,700 точки.

Домакините от Русия спечелиха златото на пет ленти със 17,950 точки, а третото място разделиха ансамблите на Беларус и Япония, които получиха еднаква оценка от 17,450 точки. На обръчи и бухалки титлата отново е за Русия с 18,100 точки, а на второ място е Беларус със 17,850 точки.

Световните шампионки от Измир 2014, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, взеха бронз в многобоя.

В индивидуалната надпревара Маргарита Мамун спечели златото на обръч с 19,100 точки, на топка с 19,050 точки и на бухалки с 19,100 точки. Мамун спечели и титлата в многобоя.

Световната шампионка Яна Кудрявцева, която стана втора в многобоя, не участва на финалите заради контузия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна