Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти и граждани в Ловеч обсъждат днес предстоящото преустройство на Покрития мост

Снимка: wikipedia

Експерти и граждани на Ловеч ще могат да изразят мнението си за предстоящото преустройство на Покрития мост на обществен форум, който ще се състои днес. В министерството на културата са внесени два проекта за ремонта на моста, който според ведомствотото няма статут на недвижима културна ценност.

Според министерството на културата и двата предоставени варианта за неговата реконструкция са допустими и целят максимално доближаване до оригиналната концепция за изграждането му. По време на форума ще бъдат сформирани работни групи, които ще излязат със свои решения какъв да бъде мостът. Гражданите също ще могат за изразят мнения и да задават въпроси, съобщи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев:

Отговорността попада изцяло на нас – ловчанлии. Мое решение какъв да бъде мостът няма, нито предложение какъв да бъде той. Ако се осланяме на емоцията или на политически поръчки, можем да нанесем трайни вреди на тази реликва, защото, независимо че това не е оригиналният мост, това е реликва, единственият в България покрит мост. Това е мост на нашия град, не е мост нито на кмета, нито на администрацията, и аз разчитам архитектите да кажат какви са плюсовете и минусите за енергийната ефективност при двата варианта на моста.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна