Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Илиев със световна титла на 10 километра в летния биатлон

Владимир Илиев със световна титла на 10 километра в летния биатлон
Снимка: Личен архив

Владимир Илиев спечели световната титла в спринта на 10 километра от първенството на планетата по летен биатлон в Румъния. Най-добрият българин за изминалия сезон сбърка само последния 10-ти изстрел и това беше повече от достатъчно за  да спечели златния медал в надпреварата.

Сребърното отличие отиде при Артьом Прима (Украйна), който повали всички мишени на стрелбището, но изостана с цели 26 сeкунди от Илиев. Трети в надпреварата е Мартин Отченаш (Словакия) с три наказателни обиколки.

По-малко от две секунди разделиха Красимир Анев от медал. Самоковецът сбърка само веднъж на стрелбището и излезе на трета позиция след последната стрелба, но остана четвърти на финала.

Отлично бягане ни демонстрира младият Антон Синапов. Биатлонистът от Чепеларе завъртя четири наказателни обиколки и завърши на 19-та позиция. Неговият съгражданин Димитър Герджиков, сбърка същия брой мишени и завърши 33-ти.

 В дамският спринт на 7 километра и половина с най-предно класиране от нашите момичета е Емилия Йорданова с 3 пропуска и 10- та позиция. На 12-то място се класира Стефани Попова с безпогрешна стрелба, а Десислава Стоянова е 26-та с 6 наказателни обиколки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени