Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ, БЗНС и НПСД постигнаха съгласие да се явят заедно на местните избори

Снимка: БГНЕС

Три от партиите в Реформаторския блок са постигнали съгласие да се явят на местните избори с единна регистрация. Това са "Демократи за силна България", БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство", обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Радан Кънев посочи, че предстои в следващите дни да се постигне съгласие и с Движение "България на гражданите" и със СДС. На въпрос ако не се постигне съгласие за обща регистрация и на петте партии от блока, дали само трите формации ще се регистрират в ЦИК Радан Кънев отговори:

Аз не вярвам в такова неблагоприятно развитие, но отговорът на хипотетичния въпрос е "да". Единството няма алтернатива и това се вижда много ясно в страната. Ако има генерален политически извод, той е, че вече 8-годишната доминация на ГЕРБ в местната власт не носи нужната промяна по отношение на нивата на корупция, на партийната администрация и на прахосничеството на публични средства. От тази гледна точка – единството на дясното няма алтернатива.

Като основни опоненти на предстоящите избори той посочи БСП и ДПС:

Основният опонент на изборите естествено, че са БСП, ДПС и възможността те някак заедно да упражняват власт. Не трябва обаче да подценяваме голямата опасност ГЕРБ и ДПС заедно да упражняват власт. Отново казвам – срещу никого, но за по-добро управление, което означава дясно управление без Движението за права и свободи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна