Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арбитражът в Лозана потвърди наказанието на щангистите ни

| обновено на 31.08.15 в 15:18
Арбитражът в Лозана потвърди наказанието на щангистите ни

Международният арбитражен съд в Лозана потвърди наложените наказания на 11-те щангисти ни от националния отбор. Четирима от тях са лишени от състезателни права за 18 месеца, а останалите за девет.

Въпреки това старши треньорът на националния отбор Иван Иванов започва подготовка с всички, които имат право да участват на световното първенство през ноември в Хюстън в опит да увеличат спечелените вече точки за олимпийски квоти.


Официалната лаборатория, която ползва Международната федерация в Кьолн, и още една чуждестранна лаборатория, са установили, че в хранителната добавка, която нашите щангисти ползват вече 4 години и никога досега не са имали проблеми – "Трайбест", незнайно как е попаднал станозолол в минимално количество. Според производителя, една от съставките, която се ползва за производството на добавката и идва от Китай, е била замърсена. Никой не я изследвал, защото никой не се е съмнявал. Наказанията сега са потвърдени, а те са 9 месеца за 7 от националите и 18 месеца за останалите четирима. Това са най-добрите наши щангисти, информира журналистът Теодор Черешев.

Коментара чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна