Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следово куче и 11 души издирват Тодор, който се изгуби на Витоша в неделя

11 души и следово куче издирват 21-годишния Тодор Думбев, който се изгуби в района на Черни връх в неделя. Има надежда момчето, което е аутист, да бъде намерено, заяви дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов:

Обхождаме систематично района, в който предполагаме, че вече може да бъде. Днес се издирва в района на Торфения резерват под Черни връх и ще се стигне чак до долу до Владайска река, която вече влиза надолу между хижите. Тодор го няма вече 2 дни. Баща му, тъй като детето е аутист, казва: "Нямаше вода, ако е намерил вода, седнал е някъде и ме чака". Времето беше много добро, така че човек без никакво притеснение може да прекара нощта. Температурите не са падали под 13-14 градуса, така че никакъв проблем с измръзване или с нещо подобно при това хубаво време.

Според спасителя има надежда младежът да бъде открит жив.

Разбира се! Даже днес има и следово куче горе, поръчано от родителите, което също, ако може да помогне, ще е чудесно. Прави се абсолютно всичко възможно и се претърсва. Дано нещо да се открие. Доста сигнали се получават от гражданите, което е хубаво, но по техните описания не отговарят на това, което е дадено от родителите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени