Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайландската полиция издаде заповед за арест за турски гражданин във връзка с взрива в Банкок

Снимка: БГНЕС
Тайландската полиция издаде заповед за арест за турски гражданин във връзка с взрива в Банкок, при който преди две седмици загинаха 20 души, а 120 бяха ранени. Според говорителя на полицията новият заподозрян се казва Емра Давутоглу, като той е обвинен в притежание на взривни материали. Давутоглу е съпруг на местна жена, за която също има издадена заповед за арест. Причината е, че тя е наела апартамента, в който в края на миналата седмица бяха намерени материали за направата на бомба. Жената твърди, че е невинна и заявява, че в момента е в Турция.

Досега тайландските власти са издали осем заповеди за арест, най-малко две са срещу турски граждани.

Говорител на полицията обяви още, че тя все още провежда тестове, за да определи дали мъж, заловен на границата с Камбоджа вчера, е важен заподозрян по случая. По думите на властите, отпечатъците му съвпадат с тези, намерени на откритите взривни материали. Смята се, че мъжът говори турски.

Първият пробив за полицията по случая дойде в събота, когато при операция в предградие на Банкок беше задържан чужденец. Освен материалите за бомба в претърсваното жилище бяха открити и множество фалшиви турски паспорти.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени