Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Центъра за спешна помощ в Ловеч са подадени 138 фалшиви сигнали от началото на годината

Снимка: РАДИО ВИДИН / Снимка: БГНЕС

В Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч от началото на годината са подадени 138 фалшиви повиквания. От там се оплакаха, че подателите им остават безнаказани и настояват за законодателни промени.

На най-много фалшиви повиквания в региона са се отзовали екипите от филиала в Луковит – общо 48. Само вчера там са подадени три сигнала, единият от които за петима-шестима тежко пострадали при сбиване в село Петревене, съобщи директорът на Центъра за спешна помощ в Ловеч д-р Татяна Ганчева:

Аз се свързвам лично с лицето, подало сигнала и казвам - моля Ви, обяснете в съзнание ли са, кървене има ли? Той обяснява: Толкова са зле, че аз едвам избягах. Аз изпращам два екипа, обаждам се на полицията. Отиват там, а в същия дом казват - няма такова нещо, няма сбиване. В същото време обаче се подава друг адрес. Проблемът е, че за такива повиквания трябва да има наказания. 

Д-р Ганчева посочи, че подателите на такива сигнали знаят, че са безнаказани и затова са необходими законодателни промени. От полицията съобщиха, че от началото на годината са съставили четири акта за подаване на фалшиви сигнали.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна