Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляда и една нощи... в Царево

БНР Новини
Jumeirah Beach Park е един от най-популярните плажове в Дубай.
Снимка: БГНЕС
Плажът на Лозенец сега е един от най-чистите плажове, заяви онзи ден кметът на Царево инж. Георги Лапчев. Плажът беше затворен заради фекални води през август, а като причина за замърсяването се посочи преливане на пречиствателната станция, ако си спомняте. „Хубавото е, че Лозенец сега е пълен – снощи имахме рибен фестивал, а заливът Царево се превърна в един малък Дубай. Имаше лазерно шоу. Хората не са глупави, знаят какво се случва и много бързо намират хубавите места“ добави кметът на Царево.
Като чух тези словоизлияния  реших да не приемам монетата за чиста монета, а да се разровя и да разбера защо инж. Георги Лапчев ме кара да посетя залива Царево и да повярвам ,че всъщност съм в Дубай – на плаж.
Най-старият, най-дългият и безспорно най-популярен плаж в Дубай се намира на около 25 минути с кола от града. В продължение на няколко километра ще намерите голям парк, сред който са разпръснати различни заведения, детски площадки, места за пикник, басейн с душове и съблекални, възможности за практикуване на водни спортове. Морето тук е подходящо за семейства с деца, тъй като водите са плитки и спокойни. Особено ми хареса, че паркът - плаж е отворен всеки ден от 7.00 до 22.30 часа, т.е. разбрах че някой сериозно го охранява.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна