Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС отхвърли молбата на 31-годишния Борис Петров да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение

| обновено на 10.09.15 в 12:06

Нападателят от Борисовата градина остава в ареста. Софийският градски съд отхвърли молбата на 31-годишния Борис Петров за по-лека мярка. Майката и адвокатът на обвиняемия се оплакаха от тенденциозно отношение на прокуратурата към Петров. Той нападна възрастен човек пред очите на двамата му внуци.

От месец и нещо Петров е в ареста по обвинение, че е пребил пред внуците му - посред бял ден в столичната Борисова градина, 67-годишния Красимир Иванов. Че той е извършител на скандализиралия обществото ни инцидент, са свидетелствали Иванов и внуците му, които са го описали и разпознали категорично. Мъжът обаче отрича. Отричат и близките му. Според майката на Петров, която е сезирала главния прокурор, омбудсмана, шефове на съдилища - прокуратурата и трите съдебни състава, решавали за мярката му за неотклонение, са действали незаконносъбразно. От нейния сигнал, прочетен в съдебната зала, става ясно, че тя предупреждава, че ако това не бъде коригирано, ще се обърне към европейски и правозащитни организации.

Макар че не се съгласи с описаното в сигнала, адвокатът на Борис Петров - Мария Глушкова също се оплака от тенденциозно отношение към клиента й:

На обществото вече е вменено, че това е извършител на деяние. В нарушение на презумпцията за невиновност, абсолютно на всички предпоставки, които са необходими по НПК, всички тези действия са незаконосъобразни.

На въпрос на репортера как си обяснява това, дали е само защото трябва да има човек, обвинен за случилото се, Глушкова каза:

Как да си го обяснявам, съдът и прокуратурата вече са едно цяло. Всички сме свидетели на това.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна