Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ТЕЦ "Марица Изток" отново обгази Гълъбово

Снимка: Венелина Попова
Град Гълъбово отново е бил обгазен за няколко часа вчера, съобщиха от Регионалната екоинспекция в Стара Загора. Между 19.00 и 21.00 часа автоматичната измервателна станция, разположена в центъра на града, е регистрирала концентрация на серен диоксид до 4,3 пъти над допустимата.

Според екоинспекцията причина за обгазяването са четирите топлоелектрически централи от енергийния комплекс "Марица Изток". На операторите е наредено да намалят мощностите и към 23.00 часа отчетените нива серен диоксид вече са били под регламентираната норма.

Останалите пунктове за мониторинг на въздуха в област Стара Загора не показват превишения на нормите.

Обстановката в Гълъбово е нормализирана, заяви зам.-кметът Пламен Бараков:

Това стана още вечерта около 23-24 часа, всичко се нормализира. След костантацията ние уведомяваме хората, в зависимост от това колко е часа, разбира се. Примерно уведомяваме училищата и детските градини да приберат децата. Когато е 21-22 часа хората в общия случай са си по домовете, така че не се налагат полицейски коли с говорители.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от