Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Крайно недостатъчни са бюджетните средства за спорт

Проведе се второто издание на полумаратона "Толе-рън" в Южния парк

Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова дадоха старт на второто издание на полумаратона "Толе-рън" в Южния парк.

Целта на маратона е да приобщи повече хора към спорта, здравословния начин на живот и толерантността към социалните, етнически и религиозни различията.

10-годишният Любослав Златев бе сред първите финалисти:

Участвам в лекоатлетическия клуб "Маратон-Ихтиман" и моята госпожа Цецка Минкина и ми каза, че ще има състезание и аз дойдох да участвам.

Борислав Миланов, който е на 21 години, също получи медал:

Разбрах от приятели. Преди това бягах в Западния парк на 5 километра. Дойдох с приятели до тук, видях, че има любителско бягане и реших да участвам на двата километра. Любител съм, но ходя по състезания по планинско бягане.

Крайно недостатъчни са бюджетните средства за спорт, каза министър Красен Кралев и призова депутатите да приемат законодателните промени, с които да се увеличат часовете по физкултура в училище:

Трябва да има разбиране, да сменим философията си и отношението си към спорта, като почнем от семействата и стигнем до законодателите, за да може да имаме такива успехи. Апелирам към колегите от Парламента да побързат, за да може още от следващата година учителите по физическо да влязат при най-малките от първи до четвърти клас, а треньорите по различните видове спорт да поемат третия час по физическо в по-горните класове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени