Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: България е готова да се справи с определената европейска квота за бежанци

Снимка: БТА
Има много силен миграционен натиск с тежки ситуациии, затова се надявам на предстоящото в сряда извънредно заседание на Европейския съвет, да се вземе категорично решение как да се повлияе политически върху източника на проблема,който е в Сирия. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов.Той допълни, че страната ни е готова за предизвикателството:

Аз мисля, че България с 1200 души може да се справи. Показва солидарност и разбиране. В същото време аз и пред вас искам да благодаря и на валията в Одрин и на колегите в Турция, защото полагат огромни усилия и извозват в обратна на българската страна посока бежанците. Надявам се и така да продължи. Армията не съм я пращал, взехме решение, че за момента не е нужно. Наблюдаваме ситуацията и имаме в рамките на минути възможност да се намесим.

Премиерът Борисов участва в срещата на върха на министрите по пътна инфраструктура. Участниците в срещата приеха обща декларация за подобряване на регионалната интеграция посредством ефективна транспортна свързаност в Югоизточна Европа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна