Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА отделя 2 млн. евро за бежанците

Снимка: BGNЕS

Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще отдели 2 милиона евро за подкрепа на децата-бежанци в Европа, съобщи генералният секретар на организацията Джани Инфантино по време на стратегическата среща в Малта.

Ние взехме решение да окажем помощ на децата на емигрантите в Европа. За тази цел нашата организация отделя 2 милиона евро от бюджета си, каза още Инфантино.

Парите ще бъдат преведени на структури, които се занимават с проблема, както и на Червения кръст. След срещата по стратегиите на УЕФА, в малтийския курорт се състоя и заседание на изпълнителния комитет.

Джани Инфантино изрази разочарование от отстраняването от длъжност на генсека на ФИФА Жером Валке.

За нас е голямо разочарование да четем подобни новини, още повече, че става въпрос за сериозни обвинения. Подобни неща подриват имиджа на ФИФА и на футбола като цяло, каза Инфантино пред репортери.   

По-рано в медиите се появиха твърдения, че Валке е участвал в нелегални схеми за препродажба на билети за Световното първенство в Бразилия през миналата година. Обвиненията срещу висшия футболен чиновник дойдоха основно от Бени Алон - собственик на фирмата Джей Би Маркетинг, която продава билети за Световните първенства по футбол.

По думите му, са изчезнали повече от 8 хиляди билета за първенството в Бразилия. Валке пък е изкарал малко над 2 милиона щатски долара от продажбата им с надценка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна