Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Маказа има опашка, чака се половин час

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София

| обновено на 22.09.15 в 15:35
Снимка: БГНЕС

Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени две ленти в посока София, а до 20.00 ч. е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища. 

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира за "Хоризонт" началникът на "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев. Той допълни, че от 14 часа ще има патрули на полицията на всички входове на града. Тенев каза още:

Имаме на няколко места ремонтни дейности на магистрала "Тракия" - между 10-и и 11-и километър южното платно в посока Пловдив е двупосочно; на 63-и километър дясното платно в посока Пловдив е затворено; на 65-и километър също имаме много големи ремонтни дейности - отляво в северното платно в посока София, отворено е дясното платно, пак в рамките на около 500 метра. Най-големият ремонт, който се прави в момента на магистрала "Тракия", е от 75-и до 81-и километър, там цялата дясна лента, в рамките на шест километра, е затворена, като движението се извършва в северната лента, от Пловдив за София. Там се очакват големи задръствания.

Моите препоръки към водачите на автомобили, които се прибират от Бургас за София, е да ползват алтернативен маршрут - на разклона за Пазарджик, където има един околовръстен път, който минава през Делово, Момин проход и се влиза в София. По принцип обходът на София е откъм Калотина.

Продължава изграждането на пътен възел на  булевард "Сливница"-околовръстен път, като движението по околовръстния път и участъка между разклона за квартал "Филиповци" и жп. моста на „Обеля“ се влиза в локалните платна. По бул. "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", Бул. "Ломско шосе", Пернишко, Самоковско шосе нямаме ремонтни дейности и стеснени участъци, и движението в тях се извършва нормално. Определено се струпват автомобили откъм Пловдив на входа на София и то при Враня, там се очаква струпване на автомобили, но там ще имаме два, даже три екипа, които ще регулират движението.

Временно се ограничава движението в двете посоки по път I-4 в района на Абланица, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По-рано днес от АПИ информираха, че заради ПТП движението в посока Варна се отклонява при п.в. "Абланица" - през с. Българене - до разклона за Дъбрава - и отново по път I-4. Инцидентът е станал около 8:45 часа. Челно са се ударили два леки автомобила, в които са пътували четирима мъже. Те са настанени в ловешката болница, където е починал единият от тях, 32-годишен, от София.  От Агенция БГНЕС съобщиха, че това е фотографът от агенцията Петко Налбантов. Лекари от ловешката болница се борят за живота на други двама служители на  агенцията, които са тежко ранени при челния удар на пътя за Велико Търново.

При друга тежка катастрофа в Търговищко шофьор е загинал на място, а пет деца са с различни наранявания в областната болница. По първоначална информация, водачът е бил неправоспособен и е шофирал с висока скорост. По случая е образувано досъдебно производство.

От пресцентъра на МВР съобщиха по-рано, че двама души са загинали, а 20 са били ранени в 13 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. За живота на двама от пострадалите има опасност.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна