Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: И днес ЕС няма да намери решение на мигрантската криза

Без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши нищо

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Днешната среща на държавните лидери на Европейския съюз няма да доведе до решение на мигрантската криза, заяви премиерът Бойко Борисов:

Заминавам с неудоволствие. Вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат отново много пари за този извънреден съвет, върви се по повърхността, търсят се такива решения, които в никакъв случай не решават проблема. Ние още първи заявихме: дайте ни 1200 души и приключваме с квотите, така няма да го решат, това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират днес да си говорим за нещо, което пак всички знаем, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия и за проблема там, няма да се реши нищо. И отивам с това неудоволствие да присъствам, да похарча пари и да кажа това, което казвам и на вас и да не се чуе.

На днешното си заседание Съветът на европейските лидери трябва да вземе решения за затягане на контрола по границите, изграждане на приемни центрове и разпределение на бежанците между държавите-членки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна