Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт на участниците в Майсторския клас на примата Райна Кабаиванска - директно предаване от Софийската опера, 27 септември, 19 часа

БНР Новини
Снимка: Булфото

Вече 15 години Райна Кабаиванска открива нови таланти, работи за тяхното оформяне и развитие, като подпомага продължаващото им обучение и представянето им на международната оперна сцена. До момента, след участие в нейните майсторски класове, са присъдени над 60 стипендии, отворили пътя на млади оперни артисти.

Стипендиите са в три категории - за майсторския клас в Нов български университет; за майсторския клас в Академия Киджана в Сиена, Италия; специални едногодишни стипендии за Института „Веки – Тонели” в Модена, Италия. Първият си майсторски клас в България в Нов български университет Райна Кабаиванска прави през 2001 г.

През 2002 г. голямата българска оперна актриса създава със свои средства дарителски фонд в НБУ за стипенидии на млади оперни певци за обучение в България и Италия. През годините дарители на фонда са много организации и личности. В неделната вечер ще присъстваме „на живо” на поредния вълнуващ галаконцерт, на който по традиция Райна Кабаиванска ще обяви новите стипендианти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна