Всички български поклонници за традиционния хадж в Мека са в добро здраве

ЕПА/БГНЕС

Всичките 228 български поклонници за традиционния хадж в Мека за Курбан Байряма са в добро здраве и успешно са направили 20 километровия преход до Мека.

При вчерашния инцидент, когато до смърт бяха стъпкани 717 души, няма български граждани - съобщи Главното мюфтийство.

Кралят на Саудитска Арабия Салман е разпоредил преразглеждане на правилата за ежегодния хадж. По последни данни ранените са 863-ма.

Саудитска Арабия мобилизира 10 000 полицаи тази година за гарантирането на сигурността на близо 2-та милиона поклонниците. Милион и 400 хиляди от тях са чужденци.

Иран обяви тридневен траур заради иранските жертви на блъсканицата.

Още от категорията

Заработи първият във Великотърновска област център за ранна диагностика и лечение на деца с увреждания

В Дома за медико-социални грижи в град Дебелец заработи първият във Великотърновска област център за ранна диагностика и лечение на новородени с увреждания. Майките и бебетата могат да останат безплатно от 3 до 6 месеца. Центърът "Майка и бебе“ в Дебелец разполага с пет места. Той е държавна социална услуга и заработи от скоро, разказва..

публикувано на 18.03.18 в 11:31

Новородени с увреждания се лекуват в Център за ранна диагностика в Дебелец

В Дома за медико-социални грижи в град Дебелец заработи първият във Великотърновска област Център за ранна диагностика и лечение на новородени с увреждания. Майките и бебетата могат да останат безплатно от 3 до 6 месеца. Репортаж на кореспондента ни Здравка Маслянкова. Центърът „Майка и бебе“ в Дебелец разполага с пет места. Той е държавна..

публикувано на 18.03.18 в 11:00

Б. Банов: Големият проблем в трафика на културни ценности са аукционните къщи и търговете в Западна Европа

Две години след ремонта на Ларгото в София, който струваше 17 милиона и 700 хиляди лева и целеше да покаже в пълния й блясък Антична Сердика, се появиха множество проблеми – дупки, счупени или разместени плочки, счупени стъкла на куполите, неработещо осветление. Това обаче не означава, че ремонтът е извършен некачествено, каза в „Неделя 150“..

публикувано на 18.03.18 в 10:46

Цяла нощ аварийни екипи на Столична община са работили по отстраняването на щетите от силния вятър

През цялата нощ аварийни екипи на Столична община са работили по отстраняването на щетите от вчерашния силен вятър. Паднало върху контактната мрежа дърво на улица "Искърско шосе" налага скъсяване на маршрута на трамваите 20 и 23. Те се движат до спирка "Гео Милев", а в участъка от "Гео Милев” до Гара Искър и до "Дружба 2” са осигурени автобуси...

публикувано на 18.03.18 в 09:46

Заради мача ЦСКА - "Левски" се забранява престоят и паркирането около стадион "Васил Левски"

Във връзка с футболното дерби между ЦСКА и "Левски", което ще се играе днес от 13.00 часа, се забранява престоят и паркирането около националния стадион "Васил Левски". При необходимост от 12.00 часа до приключване на мача ще се забранява влизането на автомобили по улиците и булевардите в непосредствена близост до стадиона. По традиция преди, по време и..

публикувано на 18.03.18 в 09:41

Голям горски пожар в Австралия принуди хиляди хора да се евакуират

Хиляди хора в западните райони на австралийския щат Виктория бяха призовани да се евакуират заради голям горски пожар, който се разпростира на 25 километра широчина, предаде ДПА. Пожарът, започнал рано тази сутрин, се е насочил към крайбрежни населени места. Заповед за евакуация са получили жителите на 40 населени места. Силните ветрове и горещините..

публикувано на 18.03.18 в 09:03

Волжка България – средновековната врата между Изтока и Запада

След разпада на Стара Велика България на Кубрат, неговият втори син Котраг поема на север начело на прабългарското племе котраги. Установява се по поречието на Средна Волга и към 660 г. основава Волжка България. Следи от нейната история днес грижливо се пазят и изучават в Българския историко-архитектурен музей-резерват в Татарстан. Смята..

публикувано на 18.03.18 в 08:45