Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово се включва в националната кампания "Откривай България", посветена на Детската Евровизия

Снимка: www.nag-school.org

Габрово се включва в националната кампания "Откривай България", посветена на предстоящия международен песенен конкурс Детска Евровизия, на който страната ни ще бъде домакин.

Деца на различна възраст ще рисуват забележителности от своя край и така ще се присъединят към своите връстници от другите 12 града на страната - участници в кампанията.

Габрово е един от 13-те български града-домакини на националната кампания, посветена на 13-тото издание на предстоящия през ноември песенен конкурс. Габровските деца, заедно с художничката Елиза Ковачева, ще рисуват емблематичната Априловска гимназия - първото светско училище в България с паметника на благодетеля Васил Априлов. Картините им ще бъдат своеобразна покана към техните европейски приятели, участници в Детската Евровизия. В инициативата ще се включат и деца, които пресъздават Габрово върху коприна. Тяхното начинание продължава в празничната година, в която се отбелязват 155 години откакто селището край Янтра е обявено за град.

По-късно днес, пред храм-паметника "Свети Александър Невски",Крисия ще представи за първи път пред публика химна на Детска Евровизия 2015 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна