Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици балони с логото на Детската Евровизия полетяха в небето над София

Детска "Евровизия 2015"
Снимка: БГНЕС

Небето над София се изпълни със стотици балони с логото на Детската "Евровизия 2015". Събитието пред храм-паметника “Св. Александър Невски” в столицата беше част от инициативата на БНТ „Откривай България”.

По този повод Крисия за първи път представи пред публика и химна на тазгодишния песенен конкурс - “Discover”.

В страната по едно и също време в 13 града художници и деца рисуваха една от местните забележителности върху пана с логото на Детската Евровизия.

В столицата известният български художник Иван Яхнаджиев нарисува с децата нарисуваха една от емблемите на града, а именно  храм-паметникът "Свети Александър Невски". Според художника, смисълът на детското творчество се крие в:

В основата на нашия живот, защото ми се иска да помогнем на децата, за да направят България по-добра.

Всяка от картините е покана на българските деца към техните европейски приятели да открият красотата и историята на страната ни. Рисунките ще бъдат изложени в зала "Арена Армеец" по време на конкурса.

Песента, която Крисия изпълни за първи път, обединява усилията на БНТ, БНР и продуцентска компания. Младата изпълнителка си припомни и своето участие в Евровизия:

Щастлива и много хубаво си прекарах там, а и забавно - запознах се с много приятели, натрупах опит и имаше огромна сцена.

Да е щастлива и да се забавлява на сцената, отправи като пожелание Крисия към Габриела, която ще представя България на тазгодишното издание на конкурса.

Финалът на Детската Евровизия ще бъде на 21 ноември.

Анкета с деца, които разказват за своите рисунки, както и откъс от изпълнението на Крисия, чуйте в репортажа на Мила Младенова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна