Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камбуров донесе успех на "Локомотив" (Пловдив) над "Славия"

Мартин Камбуров
Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (Пловдив) победи "Славия" с 2:0 в среща от десетия кръг на "А" футболна група. Двата гола за успеха на домакините отбеляза звездата им Мартин Камбуров. Преди двубоя в Пловдив заваля проливен дъжд, който наводни терена на стадион "Локомотив". Домакините положиха максимално усилия да го отводнят и направят годен за игра. Игрището не бе в добро състояния и затрудни футболистите и на двата тима. Да изгледат двубоя дойдоха селекционерът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев и наставникът на "Лудогорец" Едуард Ераносян.

 "Черно-белите" започнаха по-активно и в 5-ата минута Пламен Крумов опита да изведе Кирил Котев на опасна позиция, но подаването му не стана. Три минути по-късно домакините изпълниха корнер, топката попадна в Мартин Камбуров, който стреля с глава. Вратарят на гостите Марио Кирев бе на мястото си и хвана коженото кълбо. В 20-ата минута Мартин Камбуров получи удобна топка от Пламен Крумов, но не успя да отправи опасен удар. Две минути по-късно Джереми Монзоро изпълни пряк свободен удар, но прати топката в стена от футболисти на съперника. Минута по-късно Костадин Дяков от "Славия" отправи силен удар, вратарят на домакините Ел Харуби изби топката, тя попадна в Ивайло Димитров, който обаче бе в положение на засада.

"Локомотив" (Пд) поведе в резултата в 33-тата минута. Тогава Зоран Балдовалиев центрира отляво към Мартин Камбуров, който овладя на гърди на границата на наказателното поле и с удар отбеляза гол за 1:0 в полза на "смърфовете". Той се отправи към резервната скамейка на своя тим и посочи към старши треньора Христо Колев, посвещавайки попадението именно на него.

Славистите реагираха и в 39-ата минута Владимир Семерджиев стреля опасно, но Ел Харуби парира удара му. Две минути по-късно Люик Дюфо се озова на удобна позиция след грешка в отбраната на гостите, но стреля неточно.

Домакините започнаха напористо и второто полувреме. В 48-ата минута Зоран Балдовалиев изведе Мартин Камбуров в наказателното поле, но Марио Кирев се намеси и спаси вратата си, а топката мина на сантиметри от гредата. Осем минути по-късно Антон Карачанаков нахлу опасно в полето на домакините, но бе затворен от защитата им. В 57-ата минута Димо Бакалов подаде на Мартин Камбуров, който майсторски отбеляза втория си гол за 2:0 за "мерно-белите".

Само след три минути Зоран Балдовалиев излезе на удобна позиция, но Марио Кирев го изпревари и спаси вратата си от трето попадение. В 63-тата минута Крум Стоянов счупи ръката си и бе заменен от Айкут Янъков. В 67-ата минута Антон Карачанаков изскочи на удобна позиция, стреля, но прати топката в ръцете на Ел Харуби. Вратарят на домакините показа класата си в рамките на две минути - в 80-ата и 81-вата, отразявайки опасни удари на Антон Карачанаков.

Дебют за "Локомотив" (Пловдив) направи новото попълнение Емил Гъргоров, който в 72-рата минута замени Зоран Балдовалиев.

С двете си попадения днес Мартин Камбуров задмина Петър Михтарски в листата на голмайсторите на "А" група. Звездата на домакините вече има 159 гола в родния елит, докато Михтарски е със 158 попадения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна