Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан: Знамето, ушито от Райна Княгиня, е и наше знаме

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан не вижда нищо смущаващо в това, че на предизборна среща с избиратели е звучала песен за Райна Княгиня на турски език:

Това, че най-патриотичната българска песен се пее различна като текст, но на същата мелодия, песен на друг език, по никакъв начин не снема значението, патриотичния заряд на тази песен… Най-сетне стига с тези истерии. Няма да призная на никого претенцията да бъде по-голям патриот от мен или от който и да е избирател на ДПС. Знамето, ушито от Райна Княгиня, е и наше знаме.

На въпрос опасява ли се, че отново ще бъде подведен под отговорност заради това, че говори на турски език на предизборни събрания, Местан отговори:

Ако някой отрича правото на Лютви Местан, който е коректен да води кампанията изцяло на официалния български език, но да казва и няколко изречения на майчиния си език, ще трябва да каже, че не е съгласен и с правото на етнически българи от Западните покрайнини, от Молдова и Украйна. Ако са кандидати за кметове, кандидати за народни представители, би трябвало да отричат правото им да говорят на нашия си български език. Чакам отговор на този въпрос от политическия си опонент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени