Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е кандидат за Световно първенство по художествена гимнастика

Снимка: БФХГ

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика ще кандидатства за домакинство на Световното първенство през 2018 година. Решението беше взето по време на редовно заседание на Управителния съвет на централата. Предвижда се престижното състезание да се проведе след две години между 3 и 16 септември в зала "Арена Армеец", а част от финансирането да бъде осигурено по програмата на Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане на провеждането на домакинства на международни, спортни състезания на територията на България.

Освен това ръководеното от президента на федерацията Илиана Раева събрание утвърди проект за финансиране на Световната купа в София, която ще се състои отново в зала "Арена Армеец" от 27 до 29 май догодина, отново с финансовата помощ на спортното ведомство.

Управителният съвет прие отчетите на националния отбор за представянето на Световното първенство в Щутгарт (Германия) и даде оценка за класирането на гимнастичките. Отлична оценка получи националният ни ансамбъл в състав: Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Цветелина Стоянова. Много добра беше тя за Невяна Владинова, добра получи Сара Стайкова, а задоволителна - Мария Матева. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени