Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карикатури "Овце и вълци" в Етнографския музей

VIII международно биенале „Майстори на карикатурата“ 2015 с темата „Овце и вълци“ се открива днес в Регионалния етнографски музей-Пловдив.

За осми пореден път музея съвместно с Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив и Дружество на пловдивските карикатуристи организира станалото традиционно за града ни международно карикатурно биенале „Майстори на карикатурата“. В надпреварата тази година участват 116 автори от 33 страни с 209 карикатури. Само петима от участниците ще бъдат отличени с почетното звание Майстор на карикатурата, един ще спечели Специалната награда на ректора на ВУАРР, а на страниците на тазгодишното издание на каталога „Майстори на карикатурата Пловдив 2015“ ще бъдат поместени карикатури от още 50 автори.

Изложбата с карикатури на тема „Овце и вълци“ на автори от цял свят ще се открие в 18:00 ч днес в Регионален етнографски музей – Пловдив, ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №2. Студенти от АМТИИ – Пловдив ще изнесат специално подготвено ревю от Диана Кънева на откриването на VIII международно биенале.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна