Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найденов: Мандатът на Йордан Бакалов трябва да бъде прекратен

Снимка: БГНЕС

Мандатът на началника на военното разузнаване Йордан Бакалов трябва да бъде прекратен, заяви депутатът от "БСП лява България" и бивш министър на отбраната Ангел Найденов. Той подчерта, че няма никакво основание президентът да налага вето на закона, за да се премахне ограничението цивилен да бъде начело на служба "Военна информация": 

Колкото по-бързо бъде прекратен и бъде намерен новият началник, който да отговаря на условията по вече гласувания закон за военното разузнаване, толкова по-добре. Не виждам никакво основание президентът да налага вето. Какви биха били аргументите - че не му харесват условията, които са гласувани в Народното събрание? Извинявайте, но това е едно упорство, което не разбирам.

От БСП поставят под съмнение надеждността на поетите ангажименти от страна на Полша по ремонта на двигателите на МиГ-29, каза след заседанието на Комисията по отбрана Ангел Найденов:

Русия казва, ако това засяга ремонта от полска страна на българските МиГ-ове, ние в такъв случай бихме прекратили доставката на резервните части за самата Полша. Разбира се, орязването на отношенията между Полша и Русия е друг въпрос на двустранни взаимоотношения, но това няма как да предизвика съмнение у нас относно надеждността на поетите ангажименти от страна на полските специалисти.

Ангел Найденов изрично подчерта, че БСП продължава да настоява за оставка на военния министър Николай Ненчев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна