Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"До Ре Ми в пелени" събра близо 30 бебета в Старозагорската опера

Необичайна премиера представи днес Старозагорската опера. Първият концерт-спектакъл „До Ре Ми в пелени“ предизвика сериозен интерес и препълни залата във фоайето на Операта.

Представлението беше „забранено“ за възрастни без деца.

Операта за бебета събра близо 30 деца от 0 до 3 години, които заедно със своите родители слушаха подбрани фрагменти от класически произведения на Моцарт, Росини, Рамо, Щраус и др. в изпълнение на солистите на Старозагорската опера Нели Нечева, Нина Димитрова, Яница Нешева, Михаела Берова, Теодор Петков, Никола Марулев, пианистката Светлана Денева и Трио „Реверанс”.

Залата във фоайето на Старозагорската опера е преобразена от художника Димо Костадинов и е превърната в място за театър, забавления и музикални приключения.

Режисьор и автор на цялостната концепция на операта за бебета е Росица Костова. Нашият бебешки концерт е насочен към най-малките децата от 0 до 3 години, понеже тогава децата са с най-отворени сетива, в този период детската психика се развива с най-бързи темпове и ние сме длъжни, като родители и творци, да им осигурим подходяща музикална среда, в която да растат и да се възпитават, каза за Радио Стара Загора Росица Костова.

Следващите представления на операта за бебета „До Ре Ми в пелени“ са на 15 и 27 октомври от 11:00 часа във Фоайе-Опера. За децата входът е безплатен, а за възрастни цената на билета е 8 лв. Местата в залата са ограничени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна