Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпадането на блиц контрола разгневи депутатите от левицата

Чавдар Георгиев
Снимка: БГНЕС
Отпадането на предвидения за днес парламентарен блиц контрол, в който трябваше да участва премиерът Бойко Борисов, предизвика недоволството на парламентарната група на "БСП лява България". 

Председателят на парламента Цецка Цачева обяви, че до края на седмицата министър-председателят и четирима от петимата вицепремиери не са в състояние, по уважителни причини и поети ангажименти, да присъстват в пленарна зала. От левицата възразиха срещу отпадането на този вид парламентарен контрол.

Вие госпожо председател, прикрихте министър-председателя и неговите заместници от дължимия блиц контрол. При актуалните военни и политически въпроси, които вълнуват изключително много обществото ни и които са пред държавното управление, министър-председателят да се крие в момента, просто е недопустимо, заяви Чавдар Георгиев.

По предложение на БСП, депутатите започнаха днешното заседание с обсъждането на проект за решение за необходимостта от преразглеждане на политиката на санкции на ЕС във връзка с конфликта в Украйна.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна